wie is cynthia

Over mij…

Mijn naam is Cynthia Gorissen (1979). Geboren en opgegroeid in Gouda. Inmiddels woon ik alweer wat jaren in Bodegraven samen met mijn vriend en kat.

Verweven in werk en leven

Mindfulness is voor mij een manier van leven geworden. Het begon echt vorm aan te nemen toen ik me in 2011 liet omscholen van secretaresse naar holistisch massagetherapeut. 

In de opleiding bij Holos deden we regelmatig mediatie oefeningen om jezelf en je gewoonten beter te leren kennen. Op deze manier leerde ik te masseren met aandacht en samen met de client te zijn met wat er is. 

Ik begon een praktijk voor massagetherapie: Kompassie Massage waarin mindfulness eigenlijk al in de behandelingen verweven is, maar dit nooit zo duidelijk werd benoemt.

Leren balanceren

Mindfulness sprak mij aan omdat het gericht is op de Westerse manier van leven. Ik ging naar een wekelijkse Zen meditatiegroep en merkte dat ik veel baat had bij het oefenen met meditatie en bewustwording.

De meditaties gaven me niet alleen rust en focus, maar ook handvaten om om te gaan met piekeren. Ik leerde dat we gedachten hebben en niet zijn en dat gevoelens (met name de moeilijke zoals angst, schaamte en verdriet) beter te handelen zijn met compassie en mildheid.

Verdieping door opleiding en retraites

In 2017 ben ik de opleiding gaan volgen tot mindfulness trainer bij het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam. Sindsdien ben ik me gaan verdiepen in de Vipassana stijl, ook wel inzichtsmeditatie genoemd.

Leven is leren en dat doe ik het liefst door actief retraites en workshops te volgen. Zo volgde ik o.a. een 10-daagse retraite bij Jerome Stoel en Guus Went (www.bewustvrij.nl). En een zelf-compassietraining bij Frits Koster.

Mijn favoriete (buitenlandse) leraren waar ik graag van lees en naar luister zijn o.a.: Tara Brach, Jack Kornfield en Jon Kabat Zinn.

Waarom Ruimte voor compassie?

Waarom deze naam voor dit bedrijf? Vertel iets over visie