wie is cynthia

Over mij…

Als jongvolwassene ging ik al graag naar de masseur voor pijnlijke en gespannen spieren. Het was eigenlijk nooit mijn bedoeling om ook zelf iets met massages te gaan doen. 

Op de middelbare school wist ik nog niet zo goed wat ik “later wilde worden”. Iets met mensen, dat wist ik wel. Geholpen door de niet te plaatsen angst voor de tandarts ben ik toen maar naar de opleiding voor tandartsassistente gaan volgen. Maar ik kwam er al snel achter dat dat het niet voor mij was. 

Eenmaal de opleiding afgerond wilde ik reizen, wat ik ook een tijd heb gedaan. 

Mijn interesse in mensen en de persoonlijke belevingen en veerkracht van omgaan met tegenslag en ziekten brachten mij in contact met de holistische visie. Het uitgangspunt dat lichaam en geest (body & mind) onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. 

Toen ik zelf eens bij een holistisch massagetherapeut was voor een behandeling, wist ik, dit wil ik ook. 

In 2011 heb ik mijn kantoorbaan opgezegd en ben ik eerst gestart met een massagepraktijk (Kompassie Massage). Vier jaar later rondde ik de opleiding bij Holos academie voor massagetherapie af.

Vorig jaar heb ik mijn praktijknaam veranderd naar Ruimte voor Compassie. Omdat ik merk hoe belangrijk het is om vriendelijkheid te beoefenen, naar jezelf en naar elkaar. 

Met de huidige ontwikkelingen in de maatschappij lijken de lontjes steeds korter te worden. Direct reageren en kritisch zijn op jezelf en anderen is schadelijker dan we meestal bewust van zijn. 

Met massagetherapie en mindfulness ondersteun en begeleid ik mensen in hun zoektocht naar ontspanning, omgaan met zelfkritiek, perfectionisme en het steeds overschrijden van hun grenzen. 

Mensen die in mijn praktijk komen willen naast geholpen ook gehoord worden en zelf aan de slag om hun leven weer soepel op de rit te krijgen. Soms lukt het niet alleen en dan ben ik er graag om een steuntje in de rug te zijn. Of een licht te laten schijnen om een nieuwe koers te kunnen varen. 

Bio: 
Cynthia Gorissen
geboren in Gouda
geboortejaar 1979
Ik woon in Bodegraven 
met vriend en kat

Opleidingen die ik gevolgd heb:  
MBO tandartsassistente
HBO massagetherapeut (HOLOS)
Centrum voor Mindfulness in Amsterdam voor mindfulnesstrainer

Ik houd mijn kennis graag up to-date met jaarlijkse bijscholingen door middel van cursussen, trainingen en workshops.

Ik ben lid van twee intervisie groepen:
– een intervisie groep met alleen maar massagetherapeuten
– een intervisie groep voor mindfulnesstrainers.

Ieder jaar doe ik meerdaagse stilte retraites (traditie Vipassana)

Ik ben dol op: 
wandelen – mediteren – lezen – tuinieren – drop en chocolade – reizen – Italie – muziek van Einaudi –  katten – goede gesprekken – rode wijn – lekker eten – alles wat met persoonlijke ontwikkeling te maken heeft.