Mindfulness voor jongeren

Mindfulness training speciaal voor jongeren

Slaap je slecht, pieker je veel en groeit het huiswerk je boven het hoofd? Denk je wel eens dat je niets waard bent en verlang je naar rust en overzicht?

Met deze mindfulness training voor jongeren tussen de 14 en 18 jaar leer je hoe je beter voor jezelf kunt zorgen. Hierdoor krijg je meer zelfvertrouwen en vergroot je je emotionele weerbaarheid.

In deze 8-weekse training ga je samen met nog 3 andere leeftijdsgenoten op avontuur. Je leert tijdens iedere les iets over jezelf. Samen gaan we op pad om te ontdekken hoe we automatisch dingen doen en denken en hoe het is als we meer met aandacht leven. Bewuster van onze reacties zeg maar.

Er is wel moed voor nodig om een nieuwe gewoonte aan te leren. Want dat is wat je gaat leren in deze training. Je leert aanwezig te zijn bij wat je ziet, hoort, denkt en ervaart.

Soms kan dat best pittig zijn. Maar dat is naar school gaan, huiswerk maken en omgaan met je familie en vrienden ook. Je kunt deze training zien als leren surfen op de golven van het leven.

Onderwerpen en thema’s die aan bod komen:
– Aandacht voor je adem als vriend in rustige en drukke tijden
– Aandacht voor aangename momenten
– Aandacht voor je grenzen en onaangename momenten
– Aandacht voor stress en momenten van stilte en ruimte
– Aandacht gedachten en emoties
– Aandacht voor je houding en stemming
– Aandacht voor mindfulness als nieuwe gewoonte

Wat kun je verwachten van de lessen?
Iedere les duurt 2 uur waarin we theorie en oefeningen afwisselen. De oefeningen zijn gericht op het trainen van je aandacht. Dit doen we door meditatie oefeningen waarbij je je concentratie en focus traint.
En we gaan bewegingsoefeningen doen, soort yoga, maar je hoeft niet lenig te zijn!

Verder krijg je tussen de wekelijkse lessen opdrachten mee om thuis te doen. Want je leert een nieuwe gewoonte natuurlijk het beste als je ze in het dagelijks leven toepast.

Aanmelden, kennismaken of liever eerst meer informatie
Heb je na het lezen van deze informatie zin om je op te geven, maar twijfel je nog ergens aan? Laat het me weten via deze link, dan hebben we het er over.

Na aanmelding volgt altijd een kennismakingsgesprek waarin we kijken of deze training echt bij je past.