Massage of therapie?

Kom uit je hoofd en in je lijf met massage(therapie)


Massages staan er om bekend ontspannend te werken. Het is fijne manier van je lichaam onderhouden. Je hoeft weinig anders te doen dan te liggen op een massagebank en je over te geven aan de handen van een vakkundige masseur/masseuse.

De aandacht voor je lichaam zorgt er bijna automatisch voor dat het rustiger wordt in je hoofd. Gedachten verdwijnen of schuiven naar de achtergrond.

Massage helpt je lichaam herstellen

Wist je dat massage je hartslag verlaagt, de bloedsomloop stimuleert en afvalstoffen sneller uit je lichaam laten gaan?
Aanraking en massage helpt je lichaam te herstellen van een drukke periode en biedt ondersteuning bij blessures of bovenmatige belasting.

Massages met compassie en mindfulness

Bij Ruimte voor Compassie staat niet de massagevorm centraal maar jij als persoon. Kenmerkend voor mijn manier van masseren is de combinatie van aandacht en de zachte kracht in de aanraking.

Iedere mens is uniek, zo is ook iedere massage afgestemd op de persoon. De rode draad in de behandelingen is aandacht voor het hier en nu. Samen met de aandacht voor je lichaam én de ervaring hoe je nu in het leven staat.

Je kunt kiezen voor massage als ontspanningsmoment. Of als je vastloopt in je lichamelijke of psychische herstel voor lichaamsgerichte therapie. Massage is dan onderdeel van de therapie en kan evengoed over de kleding heen gegeven worden.

Ontspanningsmassage of lichaamsgerichte therapie

Het één is niet beter dan het andere. Met ontspanningsmassage kies je voor een moment voor jezelf. Even niets moeten en je overgeven aan het moment en de massage.

Lichaamsgerichte therapie kies je als je op een holistische wijze je klachten wilt benaderen. De combinatie van massage, aanraking en mindfulness geven je handvaten om jezelf en je lijf beter te leren kennen.

Bel of mail me voor meer informatie of het maken van een afspraak.

Blogtip: Wat is het verschil tussen massage en massagetherapie?

Heel kort door de bocht helpt massage je lichaam te ontspannen en/of te herstellen. Bij massagetherapie is er naast aandacht voor je lichaam ook tijd en ruimte voor je beleving. Je komt op een diepere laag in contact met jezelf, waardoor oude (emotionele) pijn of patronen kunnen helen.

Lees hier de blog over het verschil tussen beide.