Boekentip #2: De keuze

Leven in vrijheid van Edith Eger. Schokkend en treffend geschreven.

foto bij blog

Er zijn boeken die je leest en na een week weer vergeten bent. En er zijn boeken die je je leven lang bij blijven.

Over het boek
Voor mij ‘De keuze, leven in vrijheid’ van Edith Eva Eger, een boek wat diepe, diepe indruk op mij heeft gemaakt.

Niet alleen omdat het een indringend oorlogsverhaal is, maar vooral de boodschap die Edith aan de lezer meegeeft. Een doorleefde boodschap van altijd een keuze hebben.

Dr. Edith Eger vertelt op indrukwekkende wijze hoe ze Auschwitz heeft overleefd samen met haar zusje.

Het verhaal gaat verder dan de beschrijvingen van de vreselijke gebeurtenissen die Edith als jong meisje heeft meegemaakt.

Ze neemt je mee in haar worsteling om na de bevrijding weer te leren leven, zowel letterlijk als figuurlijk.

Als psycholoog heeft Edith ondanks haar trauma’s jarenlang haar clienten geholpen om zich te bevrijden uit negatieve of beperkende gedachten.

Het idee dat je altijd een keuze hebt, al is het maar zoiets kleins als aan welke gedachten je aandacht geeft, geeft een gevoel van vrijheid en daadkracht.

Voor mij was dit boek een bevestiging dat het belangrijk is om je “mind”, je gedachtenwereld en je emoties te verzorgen en onderhouden.

Je bent 24/7 verbonden met alles wat er in je hoofd omgaat. Het is ontzettend belangrijk dat wat je denkt en meemaakt niet gaat woekeren of vastgroeit in beperkende patronen.

Zoals je je lichaam, je huis of je tuin in goede conditie houdt, zo belangrijk is het om ook je “mind” je hoofd op orde te houden.

Dit boek “De keuze, leven in vrijheid” is een aanrader als je graag geïnspireerd wilt worden door een vrouw die getekend is voor het leven en toch zonder rancune het leven heeft opgepakt.

Ze laat je zien dat er altijd een keuze is.

Samen op weg
Heb je na het lezen van deze blog of het boek van Edith Eger behoefte aan ondersteuning op jouw pad? Bijvoorbeeld bij het loslaten van oude patronen of spanningen, angsten of beperkende gedachten.

Neem dan gerust contact met me op.

Ik help mensen met lichaamsgerichte therapie, waarbij mijn manier van werken een combinatie is van massage, haptonomie en mindfulness.

Je leert op een ontspannen manier je lichaam en geest (mind) te laten samenwerken. Je klachten nemen daardoor af en er komt meer vreugde en compassie in je leven.

Bel of mail me voor meer informatie of een afspraak.